Messegue-logo

Laboratoires Mességué

KukatLaboratoires Mességue  - Maurice Mességuén elämäntyön jatkaja

Luontaisparantajan uransa lisäksi Maurice Mességué teki merkittävän elämäntyön kehittäessään ravintolisiä ja kosmetiikkaa, joiden koostumus perustuu hänen laajan tietomääräänsä ja kokemukseensa kasvien hoitavista ja kaunistavista vaikutuksista.

Pystyäkseen kontrolloimaan tuotteidensa laatua Mességué perusti vuonna 1958 oman yrityksen Laboratoires des Herbes Sauvages (”Villikasvien laboratorio”), jonka nimi muutettiin myöhemmin Laboratoires Mességuéksi. Yritys on toiminut jo yli 56 vuotta Fleurancessa, Gersin departementissa, jonka alueelta suuri osa Mességué-tuotteissa käytettävistä villeistä luonnonkasveista ja luonnonmukaisesti viljellyistä kasveista on nykyäänkin peräisin.

Laboratoires Mességué on uskollinen nyt jo yli 90-vuotiaan perustajansa hoitofilosofialle, jonka mukaan hänen hoitoaineidensa ja hoito-ohjeidensa tarkoitus on terveyden ja hyvinvoinnin vahvistaminen, ei sairauksien parantaminen. Laboratoires Mességué ei valmista lääkkeitä ja suosittelee lääkärin hoidossa olevien henkilöiden keskustelevan hoitavan lääkärinsä kanssa ennen ravintolisien käyttöön ottamista.  

Maurice Mességuén mukaan myös kauneus perustuu aina sisäiseen hyvinvointiin. Siitä huolehtiminen on siksi ensisijaisempaa kuin kosmetiikan käyttö. Kaikki hänen kehittämänsä kosmetiikkatuotteet valmistettiin villeinä kasvaneista puhtaista luonnonkasveista tai mahdollisimman luonnonmukaisesti viljellyistä kasveista. Tuotteiden raaka-aineena käytettiin vain niitä kasveja, joiden hoitovaikutukset Mességué tunsi hyvin. Laboratoires Mességué noudattaa edelleen perustajansa periaatteita ja tiukkoja laatuvaatimuksia myös kosmetiikan valmistuksessa.